שמן קוקוס- אחד השמנים המומלצים ביותר לאכילה ושימוש לקוסמטיקה.
מצ"ב ראיון שערכה שירלי בר עם דר גיל שחר על השמנים המומלצים:
מידע נוסף שפורסם במדור בריאות של מאקו בנושא שמן קוקוס:
ממסיר איפור ועד דאודורנט מה אפשר לעשות עם שמן קוקוס?מס כללים החשובים לחיזוק המערכת החיסונית (מתוך לימודי מנחים מטפלים הוליסטים -עליזה בן דוד)
חשיפה לשמש – ישוב להיחשף לשמש 20-30 דקות ביום.
יש לכסות את האזורים הרגישים בגוף. השעות הטובות ביותר הן עד 10 בבוקר ומ16
אחה"צ.
חמצן – העשירו את גופכם בחמצן ע"י
נשימות עמוקות, במיוחד בקרבת הים, בטבע, בחממה, או ליד מטהרי אוויר עם מתקן חמצן
וע"י אכילת נבטים ושתיית מיצי נבטים.
מים – הקפידו שמי השתייה יהיו ממקור טהור,
נקי מבקטריות, ממתכות וממזהמים.
פעם ביום הכינו לעצמכם אמבט עם סודה
לשתייה, זנגביל טחון או חימר ירוק. אמבט זה יסייע בשטיפת רעלים החוצה.
פעילות גופנית – התרגלו לשגרה יומית של תרגילי
התעמלות, מתיחות, אימון הסיבולת, הרמת משקלות, תרגילים אירוביים, הליכה, שחייה
וקפיצה על טרמפולינה.
קפיצה על טרמפולינה בדומה לרכיבה על סוס
מעפילה את שסתומי מערכת הלימפה ומגבירה את מחזור הדם ועם זאת היא אינה גורמת
לזעזועים בעמוד השדרה.
הברישו את עור הגוף במשך 3-5 דקות מדי
יום לפני הרחצה. תמיד יש להבריש בכיוון הלב, ההברשה מסלקת תאי עור מתים וממריצה את
נקודות האקופונקטורה ואת ניקוז הלימפה.
מנוחה – הקשיבו לגופכם, הימנעו מאכילה
ומשתייה המשך 3-4 שעות לפני השינה. לעיתים יש צורך במנוחה של 30 דקות אחרי
הארוחה. במשך הלילה השתדלו לישון ברציפות.
סופגניות בריאות ללא שמרים:
סופגניות אפויות מקמח כוסמין, ממולאות בחמאת תות ביתית ומצופות בשקדים מקורמלים
מה צריך?
2.5 כוסות קמח כוסמין, מנופה
כפית וחצי אבקת אפייה
מעט מלח
חצי כפית סודה לשתייה
שלושת רבעי כוס מי קוקוס (מגיע בקרטון ירוק בחנויות הטבע)
2 כפות שמן קוקוס
1.5 כוס מייפל טבעי
5 כפות רסק תפוחים או בננה אחת בשלה ומעוכה
2 ביצים אורגניות (לטבעונים: אפשר להחליף בשתי כפות טחינה גולמית)
1 כפית תמצית וניל
2.5 כוסות קמח כוסמין, מנופה
כפית וחצי אבקת אפייה
מעט מלח
חצי כפית סודה לשתייה
שלושת רבעי כוס מי קוקוס (מגיע בקרטון ירוק בחנויות הטבע)
2 כפות שמן קוקוס
1.5 כוס מייפל טבעי
5 כפות רסק תפוחים או בננה אחת בשלה ומעוכה
2 ביצים אורגניות (לטבעונים: אפשר להחליף בשתי כפות טחינה גולמית)
1 כפית תמצית וניל
לחמאת התות:
חצי כוס שמן קוקוס בכבישה קרה
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס מייפל, סילאן או דבש
כף שיבולת שועל עדינה
כוס תותים שטופים, ללא החלק הירוק
חצי כוס שמן קוקוס בכבישה קרה
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס מייפל, סילאן או דבש
כף שיבולת שועל עדינה
כוס תותים שטופים, ללא החלק הירוק
לציפוי שקדים מקורמלים:
100 גרם שקדים גרוסים
חצי כוס דבש או מייפל
כפית שמן קוקוס
כפית אבקת קינמון
100 גרם שקדים גרוסים
חצי כוס דבש או מייפל
כפית שמן קוקוס
כפית אבקת קינמון
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את מי הקוקוס, שמן הקוקוס, המייפל, רסק התפוחים, הביצים ותמצית הווניל.
2. מערבבים בנפרד את הקמח עם אבקת אפייה, המלח והסודה לשתייה.
3. מנפים את התערובת היבשה אל תוך התערובת הנוזלית ומקפלים רק עד לקבלת בצק אחיד, לא יותר. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח. אם יבש, מוסיפים מעט מים.
4. מניחים את הבצק לנוח כחצי שעה בתוך הקערה.
5. יוצרים כדורים בקוטר 5 ס"מ ומניחים על תבנית תנור משומנת (אפשר גם בתבנית מאפינס).
6. אופים 25 דקות ב-180 מעלות, מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן.
7. בינתיים מכינים את חמאת התות: מערבלים את כל המרכיבים בבלנדר למרקם חלק, מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
8. לאחר שהסופגניות התקררו, ממלאים אותן בחמאת תות בעזרת מזרק.
9. מכינים את ציפוי השקדים: מערבבים את כל המרכיבים במחבת חמה ומוזגים מעל הסופגנייה. מניחים לצינון ומגישים.
פאולה רוזנברג היא מומחית לרפואה טבעית, מטפלת, מרצה ומנחת סדנאות להבראת אורח החיים, איזון משקל וסדנאות בישול בריא, מפתחת מתכונים ויועצת קולינרית לארגונים. מגישה את פינת הבריאות "חיים וטעים" בתכנית הבוקר של קשת בערוץ 2.
מקור הכתבה- מאקו
הילד הצטנן? כל השיטות לטיפול טבעי- בMAKO
משקה בריאות -חלב שקדים:

18 שקדים קלופים (ניתן לערות עליהם מים רותחים, לחכות 5 דקות ולקלף אותם)
כוס מים מינרלים (או רתוחים)
2 תמרים
אופן ההכנה:
משרים את השקדים והתמרים במים לילה שלם.
בבוקר מערבלים את כל החומרים במערבל.
ושותים לבריאות!!!
מומלץ מאוד כתוספת משמעותית של סידן וברזל לגוף.
מצורף קישור לאתר של ד"ר גיל שחר- סרטוני בריאות ותזונה:
דר גיל שחר המרכז לרפואת הרמב"ם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה